OFFICIAL DEALER

LPG Onderhoud & keuring

 

LPG onderhoud:

De LPG knop in het midden dat normaal wit pinkt / brandt is nu oranje. De filter die onder de motorkap bevestigd zit dient vervangen te worden en het systeem moet gereset worden. Hiervoor kan je altijd bij ons terecht, klein half uurtje werk.

 

 

 

LPG tank keuring:

Iedere 6 jaar dient de LPG tank van de wagen gekeurd te worden, dit bij een erkende LPG installateur. Bij Leie Auto’s kan je hiervoor om de 2 weken terecht. 

Tijdens een LPG tank keuring wordt de LPG tank gedemonteerd. De tank wordt dan open gemaakt, gevult met water en dan onder druk gezet. Hierbij wordt er dan een keuringsattest opgemaakt door de externe keurder van de LPG tanks. Hierna wordt de LPG tank terug ingebouwd en worden alle leidingen en dichtingen vervangen. 

Met dit nieuwe LPG attest moet je binnen de 30 dagen bij de autokeuring passeren. 

Belangrijke informatie:

  • LPG tank moet leeg zijn! Dit voor het gemak van werken + geen LPG verlies. 
  • Het is altijd mogelijk de tank uit te bouwen terwijl u wacht, dan kan je verder rijden met de wagen op benzine tot de keuring gebeurd is. Dan kom je enkel terug om de tank terug in te bouwen. 
* Prijzen vermeld op de website zijn altijd exclusief BTW, louter indicatief, niet bindend en onder voorbehoud van drukfouten. Verkoop exclusief b2b.
Copyright © 2024. All Rights Reserved | Privacy | Website by KMOSites.